Dipsauzen

Gezonde dipsauzen | Restart | Geel

Guacamole 

Ingrediënten

  • 2 eetrijpe avocados

  • sap van 1/2 limoen

  • 1/2 rode ui 

  • peper en zout

Haal het vruchtvlees uit de avocados en plet het met een vork fijn. doe het limoensap erover. Pel en snipper de ui fijn en meng onder het vruchtvlees. Kruid met peper en zout !

PS. Aan Guacamole kan je ook zure room toevoegen of kleine blokjes tomatenvlees. (niet de pitjes, dan wordt het te waterachtig)

Guacamole | Switchdieet | Mol
Dipsauzen | Restart | Retie

Tomatensaus/salsa

  • 1 rode ui

  • 1 teentje knoflook 

  • 1 blikje tomatenblokjes

  • 3 tomaten

  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

  • 1 eetlepel pesto

  • 1 scheutje lightroom of soyaroom

  • optioneel : enkele druppels tabasco

Pel en snipper de rode ui en het teentje knoflook. Fruit eerst de ui aan in een beetje olijfolie en voeg dan de knoflook toe. Snij de 3 tomaten in kleine blokjes en voeg toe, roerbak een   2-tal minuten en voeg dan het blikje tomaten, de kruiden, pesto en room toe. Laat even sudderen. Voeg eventueel enkele druppels tabasco toe. 

Dipsauzen | Switchdieet | Tielen

Ricotta dipsaus

Ingrediënten

  • 250 gr ricotta

  • 2 uien

  • 1 teentje look

  • 100 gr parmezaanse kaas

  • 1 ongespoten citroen

  • 6 takjes tijm

  • peper en zout

  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°. Pel en snipper de uien en het teentje look. Fruit de ui aan in een pan met een beetje olijfolie. Rits de blaadjes van de tijmtakjes en voeg samen met de look toe aan de ui. Bak nog een 5 tal minuten mee. Kruid met peper en zout.

Rasp de zeste van de citroen. Doe een beetje gebakken ui apart in een kommetje. Doe de rest van de ui bij de ricotta. Voeg eveneens de zeste van de citroen en de helft van de parmezaanse kaas toe. Doe het mengsel in een kleine ovenschotel. Doe bovenop de rest van de kaas. Bak gedurende 20 minuten. Garneer met de overgebleven ui.

Tip : Doe na het bakken een beetje honing over de ricotta.

Wil je bij deze lekkere dipsauzen zelfgemaakte tortillachips serveren? Kijk dan vlug even naar ons recept : 

Tortillachips