gepofte zoete aardappel

(opgevuld met zure room)

ingrediënten (per persoon)

  • 1 grote zoete aardappel

  • 2 grote eetlepels zure room

  • 20 gr parmezaanse kaas

  • 1 teentje look

  • 1/4 de avocado

  • 30 gr veldsla

  • 7 kerstomaatjes

  • lenteuitjes (2 a 3 stengels)

  • 25 gr fetakaas

  • eventueel een handjevol kiemgroentjes voor de garnering

Was de aardappel en prik er met een vork gaatjes in. Omwikkel de aardappel met aluminiumfolie. leg de aardappel in een ovenschotel en plaats in een voorverwarmde oven van 175° gedurende ongeveer 45 minuten. (prik eventueel met een vork in de aardappel om na te gaan of deze gaar is)

Snij de tomaatjes doormidden, de fetakaas in blokjes, de avocado in schijfjes en de lenteuitjes in dunne schijfjes. Dresseer de sla, tomaatjes, feta, avocado en lenteuitjes op een bord. (je kan een beetje citroensap over de avocado doe, dan behoudt deze mooier zijn kleur.)

Pers het teentje look of snij het heel fijn, meng het met de Parmezaanse kaas en zure room.

Neem de aardappel uit de oven en snij er een gleuf van 2 cm uit, leg hem naast, of ten midden van het slaatje. Doe nu voorzichtig de zure room in de gleuf en leg hierop de kiemgroentjes

Klaar !! En supperlekker!!

Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van