Groenten traybake
met kip en feta
 

20210929_183203_2 (1).jpg

* oorspronkelijk receptje komt uit het boekje van Albert Heyn 

Ingrediënten (4 personen)   

  • 3 tenen llook

  • 5 el olijfolie 

  • 2 el honing

  • 2 el za'atar kruiden

  • een handjevol muntblaadjes

  • 500 gr kiphaasjes

  • 2 rode uien 

  • 1 kilo zoete aardappelen

  • 1 courgette

  • 2 rode puntpaprika's

  • 100 gr feta

Verwarm de oven op 200°. Snijd de look fijn. Meng 5 el olijfolie met de honing, look, za'atar kruiden en peper. Meng de marinade door de kip en laat even rusten.

 

schil de zoete aardappelen en snij ze in de lengte in parten van ongeveer 2 cm. Verwijder de zaadjes uit de paprika's en snij ze in ringen. Snijd de courgette in plakken . Snijd de rode uien in parten.

 

Doe bakpapier op een bakplaat en verdeel hierover de groenten en de zoete aardappelen.  Verdeel de kip over de groenten en besprenkel met de marinade. Voeg eventueel nog wat extra za'atar, zout en peper toe. Bak gedurende  25'. 

Haal de plaat uit de oven en verdeel er de muntblaadjes en feta over. 

Smakelijk!!