Hertenragout 

20211212_151220.jpg

Ingrediënten (4 personen)

  • 1000 gr hertenragout 

  • peper en zout

  • olijfolie of bakboter

  • 2 uien 

  • tijm en laurier ( 3 blaadjes)

  • 1/2 de fles rode wijn

  • 200 ml rodewijnazijn

  • runds of wildfond

  • 3 kruidnagels

  • 1 tl suiker

 

Smelt boter in een hoge stoofpan. Snij het vlees in stukken en kruid met peper en zout. Bak het bruin langs alle kanten.

Hak de ajuin in blokjes en voeg toe. .

Voeg tijm en laurier toe, overstrooi met bloem en bak even aan. Doe de suiker, bouillon en rode wijnazijn er bij.

Blus met de rode wijn. Zet onder water en roer goed door. Laat 1,5 à 2u sudderen op een laag vuurtje.

!! dit is een basisrecept. Je kan nog andere ingrediënten gebruiken. Zo kan je champignons toevoegen, wortelen, witte selder, maar ook spekblokjes of een blokje pure chocolade.

Ik serveerde de hertenragout met gekarameliseerd witloof , worteltjes uit de oven en knolselderkoekjes. 

20211212_154733.jpg
  • 450 gr knolselderij

  • 50 gr parmezaanse kaas

  • 2 tenen knoflook

  • 1 theelepel rozemarijn

  • 3 eieren

  • 200 gr bloem

  • peper en zout

  • olijfolie om in te bakken

Schil de knolselderij en rasp de knolselderij grof. Rasp of pers ook de knoflook. Rasp ook de Parmezaanse kaas fijn. Breek in een kom de eieren en kluts deze. Voeg vervolgens peper, zout, rozemarijn en geraspte knoflook aan de eieren toe.

Meng goed en voeg Parmezaanse kaas en bloem aan het eimengsel toe. Meng nog een keer goed en voeg vervolgens de geraspte knolselderij toe. Meng nu goed door tot je een mengsel krijg waar je koekjes van kunt vormen.

 

Het kan zijn dat je iets meer bloem toe moet voegen, doe dit dan. Zet dan het mengsel even in de koelkast, zodat het mengsel iets steviger wordt.

Voeg een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Neem telkens een flinke eetlepel van het mengsel en leg dit in de koekenpan. Vorm indien nodig iets meer een rond koekje in de pan. Bak de knolselderij koekjes aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten tot deze gaar is