Kalkoenragout met paprika

Ingrediënten

  • 1 kg kalkoenstoofvlees

  • 3 paprika's in reepjes

  • 2 gesneden ajuinen

  • 1 blokje kippenbouillon

  • 1 koffielepel paprikapoeder

  • Cajunkruiden (Verstegen)

  • olijfolie

Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot, voeg het vlees toe en kruid het met de cajunkruiden. Laat de stukjes ajuin kort meestoven zodra het vlees bruin kleurt.

Los het bouillonblokje op in 10 dl heet water. Giet de bouillon bij het vlees en breng op smaak met het paprika- en currypoeder. Roer om en laat zo’n 20 minuten verder garen op een laag vuur met het deksel op de pot.

Voeg nu de paprikareepjes toe en laat 10 minuten voortsudderen. Is de saus nog wat te loperig? Laat dan het deksel van de pot!

Serveer met couscous (met worteltjes en mais) en veldsla.

Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van