Notenbrood

notenbrood | Switchdieet | Gierle

Ingrediënten.

  • 50 gr gebroken lijnzaad

  • 100 gr zonnebloempitten

  • 100 gr havermoutvlokken

  • 100 gr notenmengeling (ik gebruikte walnoten en pecanoten)

  • 100 gr volkoren-speltbloem

  • 20 gr vlozaadvezels (besteld bij pit&pit)

  • 20 gr chiazaadjes

  • 2 eitjes

  • scheutje ahornsiroop

  • scheutje olijfolie

  • 200 ml lauw water

  • 1 zakje bakpoeder

Leg bakpapier in een rechthoekige bakvorm. (wanneer je eerst het bakpapier bijeen frommelt in een bolletje, is het beter hanteerbaar)

Meng alle droge ingrediënten in een mengkom.

Meng alle overige ingrediënten in een mengbeker.

Meng nu de droge en de natte ingrediënten onder elkaar tot een homogene massa.

Doe het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant vlak.

Verwarm de oven voor op 175°

Bak het brood gedurende 25 à 30 minuten.

Klaar!!

Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van