Platte kaastaart met kersen

20210710_161809.jpg

Ingrediënten

Bodem :

  • 150 g havermout

  • 80 g (zachte) boter

  • 1 eierdooier

  • 1/2 kl zout

  • 2 el suiker (of Zusto)

  • 1 el honing

  • 1 el bloem

  • 3 el melk

  • de rasp van 1 citroen (ongespoten)

Verwarm de oven voor op 175°C.

Bekleed een springvorm met bakpapier. Meng de boter met de dooier en zout tot een gladde massa. Voeg de suiker, melk,honing, havermout, bloem en de rasp van 1 citroen toe. 

Schep het  deeg in de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen in de koelkast.

Vulling : 

  • 500 gr magere kwark

  • 200 gr zoete kersen (diepvries AH, laat even ontdooien)

  • 8 blaadjes gelatine

  • 3 eetlepels agavesiroop of Stevia (ik voeg deze er bij mij niet bij, proef eerst even)

  • rode en blauwe vruchten voor de garnering

Maal of pureer ca. 200 gr kersen. Doe de kersenpuree in een pannetje en verwarm dit een beetje (lauw-warm). Week de gelatine in koud water, knijp uit en roer door de puree. Het moet een mooie egale massa zijn. Laat het mengsel iets afkoelen.

 

Doe de kwark in een kom en roer de gepureerde kersen er door. Voeg eventueel de agavesiroop of Stevia toe. Giet het mengsel over de bodem en laat minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de rode en blauwe vruchten. 

SMAKELIJK!!