top of page

9 Stiekeme suikerbommen

In het verleden werd vet vaak als de grootste boosdoener gezien bij het afvallen ; vet was dikmaker nr 1! Tegenwoordig worden echter tijdens een dieet eerst en vooral de (toegevoegde ) suikers geschrapt.

Wil je dus afvallen, wees dan voorzichtig met onderstaande voedingsmiddelen :


1. yoghurt met een smaakje Gezond een potje fruityoghurt als ontbijt of nagerecht? Niet echt, één potje bevat al snel 16 à 18 gram suiker! Ga liefst voor natuuryoghurt en voeg daar zelf vers fruit aan toe.

2.Tomatensaus en ketchup Om tomatensaus minder zuur te maken, worden vaak veel suikers toegevoegd. Let goed op de ingrediëntenlijst of maak de saus zelf met verse tomaten. Ook aan ketchup

worden vaak veel suikers toegevoegd (soms wel tot 40 klontjes per bus!)

3.Muesli en cruesli Ons gezond ontbijt: yoghurt met muesli of cruesli. Maar helaas, veel varianten bevatten enorm veel suiker. Lees daarom goed de ingrediëntenlijst, of bak zelf suikervrije granola.

4.Granola repen Dat brengt ons bij de volgende suikerbom : Granola. Vaak denken mensen die willen afvallen juist dat granola (repen) hun hierbij zullen helpen : het zijn echter echte suikerbommetjes! Laat de kant en klare granola (repen) liever links liggen en maak zelf een gezonde variant.



5.Appelmoes Een klein potje appelmoes bevat al snel 22 gram suiker, niet bepaald een healthy snack dus! Een gezond alternatief: appelpartjes met kaneel en een beetje citroensap uit de oven. Eventueel kan je ook appelpartjes in een pan met wat water op een zacht vuur zacht laten worden.

6. Smoothie

Wil je afvallen en denk je dat een smoothie je daarbij zal helpen? Dan heb je het 2x mis. De vitaminen die in de smoothies zitten zijn goed voor je maar helaas bevat een smoothie heel veel suikers. Bovendien zijn door het mixen van het fruit en de groenten veel vezels verloren gegaan.

6.Gedroogd fruit Een heerlijk gezond tussendoortje? Gedroogd fruit is zeker niet ongezond. Het zit boordevol vezels en vitaminen. Nadeel : Als je fruit droogt, verdwijnt wel alle vitamine C en het vocht en blijven de suikers over. Je eet er meer van, omdat de porties kleiner zijn. Wil je afvallen? dan kies je dus beter voor vers fruit zodat je ook vocht binnenkrijgt.



7.Eiwitpoeder Eiwit is een bouwstof voor je spieren, dus goed voor na het sporten, bovendien krijg je minder snel terug honger als je maaltijd meer eiwitten bevat. Veel eiwitpoeders bevatten echter suikers voor de extra smaak. Ga dus op zoek naar een suikervrije variant.

8.Marinade Een theelepel marinade bevat vaak al drie gram suiker, niet heel gezond dus. Maak je marinade liever zelf. Mix olijfolie en citroensap en kies kruiden naar keuze. Lekker makkelijk en snel! 9. Amandelmelk en rijstmelk

Heb jij koemelk vervangen door amandelmelk? Let dan wel goed op! Eén glaasje bevat al vlug meer dan 10 gr suiker. Van amandelmelk bestaan ook suikervrije varianten. Ken jij nog stiekeme suikerbommen? Laat het ons het weten!



158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page