top of page

Gezond beleg

Tijdens een dieet verlaag ik altijd het aantal koolhydraten. Mijn klanten mogen echter steeds nog enkele boterhammen eten per dag.


Natuurlijk kiezen we hier voor de gezonde broodsoorten : speltbrood, essenerbrood, fjordbrood, roggebrood,...


Tot zover geen probleem. Maar wat mogen ze op het brood eten? Veel belegsoorten zijn vetrijk en zijn erg bewerkt!! Niet erg bevorderlijk voor je dieet dus! Als we alleen nog maar naar het vetpercentage kijken dan blijft er maar een beperkt aantal vleessoorten over die men mag eten. We kennen ze allemaal wel :


Kipfilet

kalkoenfilet

gerookte vleessoorten

rosbief


Maar dit zorgt voor weinig afwisseling, niet? Wat kunnen we dan nog tussen onze boterham doen?


Hier enkele tips :

een zacht gekookt eitje

een omelet (eventueel met groentjes (tomaat, champignons..)

een avocado-eiersalade (klik HIER voor het recept)

een gerookte zalmmousse (klik HIER voor het recept)



lijnzaadbrood met avocado-eiersalade
gezond koken | Switchdieet | Kasterlee

Of toast je brood eens, laat het even afkoelen en beleg de toast met cottage cheese en daarop gebakken appelschijfjes en kaneel. (De appelschijfjes 1 minuut in de microgolf en ze zijn klaar) Simpel en superlekker!!


Eet eens een kommetje met lekkere aardbeien bij je boterham.

Of maak eens een groentespread. Je vindt hiervoor allerlei recepten op het internet.

Laatst maakte ik voor een aperitief 2 tapenades. De volgende ochtend heb ik de overschot op mijn boterham gesmeerd : verrassend lekker !! (klik HIER voor de recepten)


Hopelijk hebben jullie zo wat meer inspiratie. Kennen jullie zelf nog gezonde smeersels of hebben jullie nog lekkere receptjes? We horen het graag.......







89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page