top of page

Wandelmeetings

Vorige week had ik enkele wandelmeetings. Bijna vielen ze letterlijk in het water (lees : regen! ) Maar uiteindelijk zijn we lekker droog gebleven. En ik wil dit echt iedereen aanraden. Zalig in de buitenlucht krijgen je hersenen letterlijk meer zuurstof!

En in deze tijden van C...... (ik vertik om dit woord nog langer uit te spreken of neer te pennen) een zeer aangename afwisseling na teveel schermtijd en teveel "zittijd".


Dus, heb je een zittend beroep, probeer dan regelmatig even rond te lopen, haal koffie, neem de trap ipv de lift,... of doe ook eens een wandelmeeting!! Stel het eventueel voor aan je baas, medewerker of collega.

Steeds meer bedrijven staan open voor deze vorm van overleg : Barak Obama, Steve Jobs, Mark Zuckerberg zijn fervente voorstanders. Het is dan ook bewezen dat een wandelmeeting tal van voordelen biedt :

GOED VOOR JE GEZONDHEID : goed voor je rug, spieren, spijsvertering en calorieverbranding

BOOST JE CREATIVITEIT : je denkt veel meer out of the box

PRODUCTIEVER (betere focus) : tijdens een wandelmeeting worden er sneller beslissingen genomen en de productiviteit stijgt met 30%

Waar moet je op letten?

Start klein : bvb 1 op 1​

Communiceer duidelijk op voorhand​ (zodat men de juiste schoenen, jas bij heeft...)

Stippel de wandeling op voorhand uit​. Zodat je je kan focussen op de meeting zelf.

Eventueel informatie afdrukken ( je kan namelijk geen powerpoint tonen)​

Laat iemand onderweg enkele korte punten notuleren voor het verslag ​

​Deed jij reeds een wandelmeeting? Neen? Probeer het dan eens !!

Reeds ervaring mee? Laat je even weten hoe het was? Of heb je eventueel nog tips voor anderen? Wij horen het graag!

P.S. Ook privé kan je deze trend door trekken natuurlijk! Kan je nu geen tas koffie gaan drinken met je vriendin? Trek dan een uurtje jullie wandelschoenen aan en trek het bos in! Het wordt helemaal top wanneer je nog een heerlijk thermosje koffie meeneemt voor onderweg!





30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page