top of page

Champignonsoep

Bereidingsduur

15 minuten

Kookduur

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Soep

Champignonsoep

Ingrediënten

2 uien

500 gr boschampignons

2 teentjes knoflook

3 blokjes champignon- bouillon

Een scheutje sojaroom

Peper en zout

Olijfolie

Optioneel: garnering : peterselie en geroosterde pijnboompitten 

Bereidingswijze

Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Bak ze 3 min in olijfolie. Voeg in schijfjes gesneden champignons toe, nog eventjes opbakken.


Vervolgens 1 liter water en de bouillonblokjes toevoegen.

Voeg ook peper toe (en eventueel zout) .

Aan de kook brengen en 20 min laten sudderen...


Tenslotte een scheutje sojaroom toevoegen.

Eventueel garneren met de peterselie en pijnboompitten.

bottom of page