top of page

Crackers met roomkaas

Bereidingsduur

25 minuten

Kookduur

1 uur

Aantal personen

4 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Aperitief

Crackers met roomkaas

Ingrediënten

Crackers

80 gram gebroken lijnzaad

80 gram pompoenpitten

70 gram chiazaad

250 ml water

zout, 1 koffielepel rozemarijn


Roomkaas

180 gram cashewnoten (ongezouten) 4 teentjes knoflook

1 el edelgistvlokken

sap van 1/2 citroen

60 ml water

bosje bieslook

peper en zout

Bereidingswijze

Crackers

Meng alle ingrediënten en laat 20 min. rusten.

Neem een bakplaat bekleed met bakpapier en verspreid het mengsel hierop. Leg bakpapier op het mengsel en maak met een deegroller het mengsel zeer plat. Haal het bakpapier er terug af en stop 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.


Roomkaas

Laat de noten een nacht weken.

Verwarm de oven op 200°C en stop de knoflook in aluminiumpapier voor 15 min. in de oven. Pel de knoflook. Doe de uitgelekte noten erbij samen met de edelgistvlokken, water en citroensap. Kruid af naar smaak met peper en zout.

Mix alles goed en doe er de bieslook bij.

bottom of page