Dipsauzen: Tomatensaus/salsa

Bereidingsduur

15 minuten

Kookduur

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Aperitief

Dipsauzen: Tomatensaus/salsa

Ingrediënten

  • 1 rode ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 blikje tomatenblokjes

  • 3 tomaten

  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

  • 1 eetlepel pesto

  • 1 scheutje lightroom of soyaroom

  • optioneel : enkele druppels tabasco

Bereidingswijze

Pel en snipper de rode ui en het teentje knoflook. Fruit eerst de ui aan in een beetje olijfolie en voeg dan de knoflook toe. Snij de 3 tomaten in kleine blokjes en voeg toe, roerbak een 2-tal minuten en voeg dan het blikje tomaten, de kruiden, pesto en room toe. Laat even sudderen. Voeg eventueel enkele druppels tabasco toe.