top of page

Frisse salade met mango en halloumi

Bereidingsduur

20 minuten

Kookduur

20 minuten

Aantal personen

2 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Diner

Frisse salade met mango en halloumi

Ingrediënten

  • 50 gr veldsla

  • 30 gr rucola

  • 14 à 16 braambessen

  • 1 mango

  • 200 gr halloumi

  • 14 à 16 kerstomaatjes

  • 1/2 rode ui

  • handjevol basilicumblaadjes

  • 30 gr pijnboompitjes

  • dressing : olijfolie en 1 passievrucht

  • dressing optioneel : 1 scheutje ahornsiroop

Bereidingswijze

Was alle ingrediënten. Snij de rode ui in fijne halve maantjes. Snij de kerstomaatjes doormidden.

Bak de pijnboompitjes even in een droge pan, totdat ze lichtjes bruin worden.

Maak nu eerst de dressing :

plet 1 passievrucht door een fijne zeef, zodat je enkel het sap overhoudt. Meng dit sap met een flinke scheut olijfolie, een beetje peper en zout. Eventueel kan je hier nog een beetje ahornsiroop aan toevoegen (ik deed dit niet)

Snij nu de mango en de halloumi in schijven (mango ongeveer 1 cm, halloumi iets fijner). Bak ze in een grillpan of contactgrill, zodat er mooie bruine lijnen ontstaan.

Schik alles samen op een mooi bord. Doe er als laatste de

braambessen en dressing over.

Smakelijk !!

bottom of page