top of page

Gevulde aubergine met broccolirijst

Bereidingsduur

25 minuten

Kookduur

30 minuten

Aantal personen

2 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Diner

Gevulde aubergine met broccolirijst

Ingrediënten

300 gr broccolirijst

1 aubergine

1 paprika

1ui

1 teentje look

1 bol mozzarella

300 gr rundsgehakt

Zout, peper en provencaalse kruiden

Bereidingswijze

Halveer de aubergines overlangs en hol ze uit. Hak het vruchtvlees fijn. Spoel en halveer de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.

Doe olijfolie en een pan en bak daarin het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui, paprika, het vruchtvlees, knoflook en provencaalse kruiden toe. Laat het mengsel nog even bakken en breng het op smaak met peper en zout.

Kruid ook de gehalveerde aubergine met peper en zout en vul de helften daarna met het mengsel. Snij de mozzarella in schijven en verdeel over de aubergines. Plaats gedurende 30’ in de voorverwarmde oven.

Doe olijfolie in de pan en wok de broccolirijst gedurende 5minuten. Kruid af met peper en zout!

Tip: je kan eventueel tomatensaus over de aubergines doen alvorens de mozzarella schijfjes te verdelen, ook superlekker!!

bottom of page