Gevulde courgetterolletjes

Bereidingsduur

30 minuten

Kookduur

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Gemiddeld

Categorie

Diner

Gevulde courgetterolletjes

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 2 teentjes look

  • 400 gr (baby)spinazie

  • 2 blikken tomatenblokjes

  • Provençaalse kruiden / peper / zout

  • 250 gr cottage cheese

  • 1bol buffelmozzarella

  • 30 gr pijnboompitten

  • olijfolie

Bereidingswijze

Snipper de ui en look fijn. Maak met een mandoline of dunschiller fijne, lange plakken van de courgette. Hak de spinazie grof. Stoof de spinazie in een beetje olijfolie, tot hij geslonken is. Neem uit de pan en verwijder het vocht.

Verhit olijfolie in een pan met deksel. Stoof de ui en look 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de kruiden toe. Doe het deksel op de pan en laat een tiental minuten sudderen.

Scheur ondertussen de mozzarella klein. Doe de cottage cheese bij de spinazie en kruid met peper en zout. Meng goed. Neem een ovenschaal en warm de oven voor op 200°. Doe de tomatensaus in de schaal. Leg nu telkens 2 plakjes courgette op elkaar en bestrijk met een laagje van de spinazievulling en rol op. Plaats de rolletjes rechtop in de tomatensaus. Verdeel de mozzarella en de pijnboompitten over de ovenschaal. Zet een 20 tal minuten in de oven. Serveer met brood of bloemkoolrijst. SMAKELIJK !!