top of page

Groene Shashuka

Bereidingsduur

15 minuten

Kookduur

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Diner

Groene Shashuka

Ingrediënten

500 gr bloemkoolrijst (als bijgerecht bij de shashuka, kan je vervangen door bruine rijst of volkoren pasta)

2 takken prei

300 gr spinazie

4 tot 6 eitjes

Scheut sojaroom (ong 125 ml)

Eetlepel groene pesto (liefst zelfgemaakt)

Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snij de prei doormidden en was hem, snij in halve ringetjes

Doe olijfolie in de pan en roerbak de prei 10 tot 15 min, voeg de spinazie toe en roer om (5 min)

Voeg de room en de pesto toe, laat 5 min inkoken


Maak kuiltjes en breek de eitjes hier voorzichtig in, laat ze stollen tot het eiwit gestolten is (het eigeel mag nog vloeibaar zijn). Bak ondertussen de groenterijst beetgaar! (dit duurt echt maar enkele minuten)


Kruid af met peper en zout

Werk af met shilfers parmezaan!

bottom of page