Groentencake

Bereidingsduur

30 minuten

Kookduur

1 uur

Aantal personen

4 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Brunch

Groentencake

Ingrediënten

2 kleine courgettes

1 rode paprika

1 klein bosje bieslook

3 eieren

1 dl melk

150 gr speltbloem

1 zakje bakpoeder

1 dl olijfolie peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de courgette en snij in plakjes en de paprika in blokjes. Fruit de groenten aan met een beetje olijfolie en kruid héél goed af met peper en zout.


Breek de eieren in een mengkom en klop ze los. Roer de speltbloem, bakpoeder, olijfolie en melk hieronder. Snipper de bieslook en voeg deze tezamen met de groenten toe. Meng goed. Bekleed een cakevorm met bakpapier of smeer het in met boter. Giet het deeg in de bakvorm en bak de cake 45 minuten in de oven. Controleer of hij gaar is: steek het puntje van een mes erin, komt het er droog uit, is hij klaar en kan de cake uit de oven. Laat hem afkoelen en serveer lauw of koud.