Kip met erwtenfusilli

Bereidingsduur

40 minuten

Kookduur

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Diner

Kip met erwtenfusilli

Ingrediënten

  • 1 Gele papirika

  • 1 Rode paprika

  • 1 Ui

  • 2 Teentjes look

  • 4 Tomaten

  • 1 Courgette

  • 100gr Sperziebonen

  • 100ml Soyaroom

  • Peper, zout, gerookte paprikakruiden, cajunkruiden

  • Parmezaanse kaas

  • 500gr Kip in blokjes

  • Fusilli op van basis van erwten (Albert Heijn)

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon. Snij de courgette en de paprika in stukjes, snij de tomaten in blokjes. Verwijder de uiteinden van de bonen en snij ze in 3 stukken. Pel de ui en look en snipper ze fijn.


Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit een lepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin de courgette, paprika, ui, look en sperziebonen gedurende 6 tot 8 minuten.. Voeg de tomaten toe en kruid goe af met zout, peper, paprikapoeder en cajunkruiden. Laat 3 minuten sudderen.


Voeg de room toe (laat niet meer doorkoken)maar laat nog even op lage temperatuur warm worden. Verhit een lepel olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes, kruid deze eveneens af met de verschillende kruiden.


Meng de gekookte fusilli met de groentensaus en serveer met de kip