top of page

Mangocake

Bereidingsduur

60 minuten

Kookduur

60 minuten

Aantal personen

1 cake

Niveau

Gemiddeld

Categorie

Brunch

Mangocake

Ingrediënten

  • 250 gr mango in blokjes (rijpe mango of uit de vriezer)

  • 2 bananen

  • 200 gr volkorenspeltbloem

  • 50 gr amandelmeel

  • 50 gr Zusto

  • 100 gr rozijnen

  • 3 eieren

  • 2 zakjes bakpoeder

  • bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°


Snij de banaan in stukken, mix ze met een staafmixer samen met de mango tot een egaal beslag.

Neem nu een handmixer en voeg de eieren 1 voor 1 toe, klop tot een schuimig geheel.

Meng in een andere kom de bloem, het amandelmeel en de Zusto onder elkaar.

Spatel het bloemmengsel voorzichtig onder het beslag, voeg tenslotte de rozijnen toe.


Leg bakpapier in een cakevorm. Schep nu het deeg in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad. Bak gedurende 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven. Steek met een satéstokje in de cake. Hangt er geen deeg meer aan het stokje? Dan is de cake klaar!!

SMAKELIJK!!

bottom of page