top of page

Notenbrood

Bereidingsduur

45 minuten

Kookduur

45 minuten

Aantal personen

1 brood

Niveau

Gemiddeld

Categorie

Brunch

Notenbrood

Ingrediënten

  • 50 gr gebroken lijnzaad

  • 100 gr zonnebloempitten

  • 100 gr havermoutvlokken

  • 100 gr notenmengeling (ik gebruikte walnoten en pecanoten)

  • 100 gr volkoren-speltbloem

  • 20 gr vlozaadvezels (besteld bij pit&pit)

  • 20 gr chiazaadjes

  • 2 eitjes

  • scheutje ahornsiroop

  • scheutje olijfolie

  • 200 ml lauw water

  • 1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze

Leg bakpapier in een rechthoekige bakvorm. (wanneer je eerst het bakpapier bijeen frommelt in een bolletje, is het beter hanteerbaar)

Meng alle droge ingrediënten in een mengkom.

Meng alle overige ingrediënten in een mengbeker.

Meng nu de droge en de natte ingrediënten onder elkaar tot een homogene massa.

Doe het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant vlak.

Verwarm de oven voor op 175°

Bak het brood gedurende 25 à 30 minuten.

bottom of page