Gezond en slank met Elly Stevens
Notenbrood
Bereidingsduur
45 minuten
Kookduur
45 minuten
Aantal personen
1 brood
Niveau
Gemiddeld
Categorie
Brunch

Ingrediënten
50 gr gebroken lijnzaad
100 gr zonnebloempitten
100 gr havermoutvlokken
100 gr notenmengeling (ik gebruikte walnoten en pecanoten)
100 gr volkoren-speltbloem
20 gr vlozaadvezels (besteld bij pit&pit)
20 gr chiazaadjes
2 eitjes
scheutje ahornsiroop
scheutje olijfolie
200 ml lauw water
1 zakje bakpoeder
Bereidingswijze
Leg bakpapier in een rechthoekige bakvorm. (wanneer je eerst het bakpapier bijeen frommelt in een bolletje, is het beter hanteerbaar)
Meng alle droge ingrediënten in een mengkom.
Meng alle overige ingrediënten in een mengbeker.
Meng nu de droge en de natte ingrediënten onder elkaar tot een homogene massa.
Doe het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant vlak.
Verwarm de oven voor op 175°
Bak het brood gedurende 25 à 30 minuten.