Scampi diabolique

Bereidingsduur

40 minuten

Kookduur

40 minuten

Aantal personen

1 persoon

Niveau

Gemiddeld

Categorie

Diner

Scampi diabolique

Ingrediënten

  • 1 rode ajuin

  • 6 tomaten

  • 3 paprika’s

  • 1 courgette ( of een doosje courgetteslierten)

  • 6 tot 9 scampi's per persoon

  • 1 el olijfolie

  • Peper en zout

  • 1 el provencaalse kruiden

  • Eventueel cayennepeper

Bereidingswijze

Snij 1 rode ajuin fijn, 6 tomaten in 8 delen en drie paprika's in kleine blokjes. Stoof de ajuin in een beetje olijfolie aan en doe er de tomaten en paprika's bij en nog een eetlepel provencaalse kruiden. Heb je graag een tikje pikant? Voeg dan ook cayennepeper toe! Laat een '15 sudderen.


Maak ondertussen courgettesliertjes of koop ze kant en klaar in de supermarkt! Leg de sliertjes in een ovenschaal, doe er olijfolie, zout en peper over, dek af met aluminiumfolie en zet een '15 in een voorverwarmde oven op 180°.


Haal het tomatenmengsel van het vuur, doe er een handvol platte peterselie bij (steeltjes mogen ook) een scheut olijfolie en een beetje soyamelk. Mix met een staafmixer!

Bak de scampi's in olijfolie (elke kant 1 minuut) kruid met peper en zout. Doe wat sliertjes op een bord, overgiet met de saus.


SMAKELIJK!

Tip :Heb je last van je maag bij het eten van paprika : leg dan paprikahelften met de schil naar boven op een bakplaat, plaats 20 à 30 min. in een voorverwarmde oven, tot de schil zwart ziet. Haal uit de oven en leg er 10' een propere keukenhanddoek over. Daarna kan je de paprikaschil er makkelijk afhalen. Het is deze schil die vaak voor ongemakken zorgt !