top of page

Schelvis met zeekraal en pastinaakpuree

Bereidingsduur

45 minuten

Kookduur

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Makkelijk

Categorie

Diner

Schelvis met zeekraal en pastinaakpuree

Ingrediënten

  • 800 gr schelvis

  • 2 tomaten

  • 200 gr zeekraal

  • 2 grote pastinaken

  • peper, zout

  • citroen

  • olijfolie

Bereidingswijze

Giet in een ovenschaal een scheut olijfolie, zie dat de bodem bedekt is. Leg hierop de moten vis. Was de tomaten en snij ze in schijfjes. Besprenkel de vis met citroensap en kruid lichtjes met peper en zout. Leg hierop de schijfjes tomaat en kruid nog een beetje bij. Zet in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 30 à 35 minuten.

Schil de pastinaken en snij in grove stukken. Kook gaar in lichtgezouten water. Pureer en kruid met kruidnagel, peper en zout.

Wanneer de vis bijna klaar is bak je de zeekraal in een beetje olijfolie. Dit duurt slechts enkele minuten. Kruid met peper en zout.

Tip : geen zeekraal? Probeer dit gerecht dan eens met oesterzwammen.

Smakelijk!!

bottom of page