Varkenshaasje met ovengroenten

Bereidingsduur

40 minuten

Kookduur

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Niveau

Gemiddeld

Categorie

Diner

Varkenshaasje met ovengroenten

Ingrediënten

  • 4 tomaten

  • 500 gr gesneden ovengroenten (paprika, gele wortel, rode ui, courgetten,...)

  • 2 varkenshaasjes

  • 250 gr bruine champignons (gesneden)

  • 150 gr shii take (gesneden)

  • 125 gr licht room (7%) of soyaroom

  • zwarte knoflook (vind je bij Albert Heyn)

  • tomaten-marinade : 4 lepels olijfolie, 2 lepels balsamico azijn, 1 lepel mosterd met zaadjes, enkele takjes verse tijm (afgeritst), 1 lepel honing

  • olijfolie, peper en zout

  • 1 teentje look

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°


Verdeel de ovengroenten in een ovenschotel of op een met bakpapier beklede ovenplaat. besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

Meng alle ingrediënten voor de tomatenmarinade. Halveer de tomaten en plaats ze in een ovenschotel met de "open" kant naar boven. Kruid de tomaten en verdeel de marinade over de tomaten. Plaats de ovengroenten en de tomaten in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Schroei het varkenshaasje langs alle zijden dicht, kruid goed af met peper en zout. Meng het teentje look met wat olijfolie en smeer het varkenshaasje hiermee in. Plaats nog 12 minuten mee in de oven. (Heb je echt een dik stuk vlees? neem dan 14 minuten)

Bak de paddenstoelen in de pan van het varkenshaasje. Voeg de room toe en een 3 tal teentjes fijngesneden zwarte look. (Zelf doe ik de zwarte look even in een vijnzel en plet hem met een klein beetje heet water.) Meng goed. Kruid eventueel bij met peper en zout. Laat even inkoken.

SMAKELIJK!!