Gezond en slank met Elly Stevens

Ingrediënten
Burger:
1 avocado
50 gr havermout
50 gr sojabonen
50 gr fetakaas
peper / zout
1 ei
olijfolie
2 kleine pitabroodjes/persoon
optioneel : 1 eiwit en een beetje gekruid paneermeel
Salade:
100 gr gemengde salade (hier veldsla, rucola en zuring)
2 Romatomaten
1/4 de komkommer
30 gr sojabonen
30 gr pijnboompitten
30 gr granaatappelpitjes
30 gr Parmezaanse kaasschilfers
Bereidingswijze
Burgers:
Doe het vruchtvlees van de avocado in een maatbeker. Voeg 1 ei toe. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot je een glad beslag krijgt.
Doe een beetje olijfolie in de pan. Leg telkens een ronde vorm in de pan en doe daarin een beetje van het beslag (ongeveer 1 a 1.5 cm dik) zodat er kleine "hamburgers" ontstaan. Bak ze voorzichtig aan beide kanten bruin.
Optioneel : Je kan daarna de burgers nogmaals door eiwit halen en daarna door het paneermeel. een tweede keer aan beide kanten bakken en klaar!! Ze zijn dan krokanter (maar ze bevatten zo ook een beetje meer koolhydraten en vetten).
Salade:
Maak met een mandoline of dunschiller fijne, lange slierten van de komkommer. Snij de tomaten in 4 delen
bak de pijnboompitjes in een droge pan tot ze beginnen te kleuren.
Verdeel de salade over de helft van een bord en garneer met achtereenvolgens de tomaten, komkommer, de bonen, pitjes en tenslotte de kaasschilfers. Eventueel werk je af met een beetje dressing.
SMAKELIJK!