top of page

Shiitakesoep

Bereidingsduur

30 minuten

Kookduur

30 minuten

Aantal personen

1 à 1,5 liter

Niveau

Makkelijk

Categorie

Soep

Shiitakesoep

Ingrediënten

  • 250 gr shiitake.

  • 2 uien

  • 1 soeplepel provençaalse kruiden

  • 2 to 3 paddenstoelen bouillonblokjes

  • 4 schellen parmaham

  • 40 gr pijnboompitjes

  • 150 ml light kookroom of soyaroom

  • Mini rode zuring

  • 1l water

Bereidingswijze

Pel de uien en snij ze in grove stukken. Fruit de ui aan in een beetje olijfolie. Hou enkele shiitakes opzij en snij deze in dunne schijfjes. Snij de rest van de shiitake in grove stukken. Snij de steeltjes in kleine stukjes. . Doe de grof gesneden paddenstoelen bij de ui en voeg ook de bouillonblokjes en 1 liter water toe. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.

Leg ondertussen de parmaham in een pan (geen vetstof toevoegen). Laat de ham op een zacht vuurtje indrogen totdat ze krokant is *

Bak in dezelfde pan de pijnboompitjes tot ze beginnen te kleuren.

Mix de soep.

voeg dan de in schijfjes gesneden shiitakes toe en laat nogmaals 10 minuutjes zachtjes koken. Voeg tenslotte een 100 ml room bij de soep.

doe de soep in bordjes en garneer met de parmaham, pijnboompitten, room en enkele mini rode zuringblaadjes.

* TIP : Je kan de parmaham ook in de oven drogen. Liefst op 50° of 80° maar eventueel kan 100° ook. Neem een ovenschotel. Leg er bakpapier in, daarom de parmaham, bovenop weer bakpapier. Doe bovenop het bakpapier een andere iets kleinere ovenschotel. Zo voorkom je dat de ham gaat krullen. Kijk af en toe even of de ham reeds voldoende droog is. De duur hangt af van de dikte van het vlees en de hoeveel vocht er zit in het vlees.

TIP 2 : Doe op het allerlaatste nog enkele druppels truffelolie bij op de soep : speciale toest maar erg lekker!!

bottom of page