Vegetarische burgers

vormen.jpg

Ingrediënten / 3 à 4 personen

burgers :

  • -1 avocado

  • -50 gr havermout 

  • -50 gr sojabonen

  • -50 gr fetakaas

  • -peper / zout

  • -1 ei

  • -olijfolie

  • -2 kleine pitabroodjes/persoon

  • optioneel : 1 eiwit en een beetje gekruid paneermeel

Doe het vruchtvlees van de avocado in een maatbeker. Voeg 1 ei toe.  Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix
tot je een glad beslag krijgt. 

Doe een beetje olijfolie in de pan. Leg telkens een ronde vorm in de pan en doe daarin een beetje van het beslag (ongeveer 1 a 1.5 cm dik) zodat er kleine "hamburgers" ontstaan. Bak ze voorzichtig aan beide kanten bruin. 

Optioneel : Je kan daarna de burgers nogmaals door eiwit halen en daarna door het paneermeel. een tweede keer aan beide kanten bakken en klaar!! Ze zijn dan krokanter (maar ze bevatten zo ook een beetje meer koolhydraten en vetten)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

salade : 

  • 100 gr gemengde salade (hier veldsla, rucola en zuring)

  • 2 Romatomaten 

  • 1/4 de komkommer

  • 30 gr sojabonen

  • 30 gr pijnboompitten

  • 30 gr granaatappelpitjes

  • 30 gr Parmezaanse kaasschilfers

 

Maak met een mandoline of dunschiller fijne, lange slierten van de komkommer.
Snij de tomaten in 4 delen

bak de pijnboompitjes in een droge pan tot ze beginnen te kleuren. 

 

Verdeel de salade over de helft van een bord en garneer met achtereenvolgens de tomaten, komkommer, de bonen, pitjes en tenslotte de kaasschilfers. 
Eventueel werk je af met een beetje dressing.

SMAKELIJK! 

20210711_133607 (1).jpg