Venkel-preisoep

venkelpreisoep.jpg

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 grote venkel

  • 2 preien 

  • stuk knolselder (100 a 200 gr)

  • 2 blokjes groentebouillon

  • 1,2 liter water

Voor de garnering 

  • 150 gram gerookte kalkoenblokjes

  • 2 stengels lente-ui

  • 50 gr pijnboompitten 

Pel de ui en de knoflook. Snij de ui en snipper de knoflook. Bak ze samen in een kookpot met olijfolie.

Verwijder de stelen van de venkel. Bewaar het groen, dit gebruiken we als garnering.

Haal het harde stukje er onderaan uit de venkel, halveer hem  in de lengte en snijd hem in  dunne plakken en daarna in stukken. Snijd de prei grof. Schil de knolselder en snijd in blokjes. Doe de groenten bij de ui in de pot, roerbak 4 minuten mee en voeg vervolgens  de bouillonblokjes en het water toe.

Breng de soep aan de kook en laat  15 minuten zacht pruttelen.

Verwarm een pan op het vuur en bak hier de kalkoenblokjes krokant in. Bak ook de pijnboompitjes even aan tot ze lichtjes kleuren.

Snijd de lente-ui in ringen.

Pureer de soep met een staafmixer.

Verdeel de soep over de borden en garneer met het groen van de venkel, kalkoenblokjes, pijnboompitjes en ringen lente-ui.

Smakelijk!!